Кампании?

Защото промяната рядко се случва сама. Не и в обществото. Това са нашите усилия да променим малка част от света около нас.
Включи се и ти.
Избери кампанията, която те интересува.

Стани част от нея. Последвай ни, за да разбереш какви са нашите конкретни стъпки, или предложи нови.
Дари време или средства.

Безопасни детски зони

Инициативата е насочена към осигуряване на зони без токсични химикали за децата.

Където и да са те, в която е възраст да са.
Безопасност в: яслите, детските градини, в училищата, в университетите. На детските площадки, в спортните комплекси, навсякъде !

Общувай на живо!

Виртуалния контакт пести време, добър е за работа или за общуване с роднини и приятели, които са далеч. В останалите случаи ние общуваме НА ЖИВО, защото така е различно!

Направете същото!


Моята храна по детски чиста!

Всяка година правителството ни анализира част от българските храни за остатъци от пестициди в тях. Ние направихме същото. Защо данните са толкова различни?

Като член на Европейския съюз, България участва и в координираната програма на Съюза за контрол на остатъчни съдържания на пестициди в храни.

Какви са данните?

Кои са чистите и кои са най-замърсените храни?

Скептични по отношение на държавния контрол на храните за остатъци от пестициди, ние направихме независими анализи на най-често купуваните храни. В независими акредитирани лаборатории. Първите проби бяха направени, благодарение на финансовата подкрепа на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа.
Резултатите показаха, че сме се превърнали в бунището за храни на Европа.