| Автор |
Съобщение |
|
admin
|
Заглавие: Данни за анализи на салати за остатъци от пестициди Публикувано на: 17 Дек 2009, 18:50 |
|
 |
| Site Admin |
|
На 17.12.2009 от шест анализирани проби салати, чиста се оказа само една. В тях имаше общо 10 пестицида. Два от откритите са офицално забранени и не би трябвало да се прилагт изобщо. В 33% от анализираните храни се откриха пестициди с особено опасни свойства. В един от продуктите, водачът на черната листа, присъстваха едновременно 5 от токсичните химикала, между които 1 забранен за употреба, два съответно 3 и 61 пъти над нормата, два репродуктивно токсични, два мутагена и един канцероген. Данните са потресаващо лоши. Вижте данните тук
|
|
 |
|
 |
|
vira
|
Заглавие: Re: Данни за анализи на салати за остатъци от пестициди Публикувано на: 17 Дек 2009, 19:58 |
|
|
О Боже! аз ли ги исках тези данни? И сега какво? Отказваме салатите?
|
|
 |
|
 |
|
Bibi
|
Заглавие: Re: Данни за анализи на салати за остатъци от пестициди Публикувано на: 17 Дек 2009, 23:45 |
|
|
vira написа: О Боже! Отказваме салатите? E това не е голям проблем. Да видим обаче какво ще изкарат нататък - да не се окаже, че ще ги откажем всичките едно по едно.
|
|
 |
|
 |
|
Bibi
|
Заглавие: Re: Данни за анализи на салати за остатъци от пестициди Публикувано на: 18 Дек 2009, 00:22 |
|
|
|
Тези салати не може ли да напишете от къде са купувани?
|
|
 |
|
 |
|
Friend
|
Заглавие: Re: Данни за анализи на салати за остатъци от пестициди Публикувано на: 18 Дек 2009, 12:12 |
|
|
Вчера четох в нет-а за тези резултати. Но нещо не разбирам. Във вашия сайт пише, че сте изпробвали само салати, а навсякъде другаде, където го срещнах - салати и мандарини. Видях събщението за пресата в сайта, но там пък не се казва нищо за това КАКВИ точно са храните, а само че са шест броя. И понеже тук http://right-2-know.org/index.php?optio ... Itemid=101са дадени само салати и то точно шест, предполагам че това е истината. Т.е. шест салати. Поправете ме ако греша. Малката ми дъщеря много обича мандарини - купуваме й ги непрекъснато.
|
|
 |
|
 |
|
Mila
|
Заглавие: Re: Данни за анализи на салати за остатъци от пестициди Публикувано на: 18 Дек 2009, 15:11 |
|
|
|
Това е ужастно, но защо ли не сам изненадана?
|
|
 |
|
 |
|
Blue
|
Заглавие: Re: Данни за анализи на салати за остатъци от пестициди Публикувано на: 21 Дек 2009, 12:49 |
|
|
Аз нещо не разбрах Тези резултати от къде са получени? От държавна институция ли са и коя е тя, която ги е проверила?
|
|
 |
|
 |
|
R-2-K
|
Заглавие: Re: Данни за анализи на салати за остатъци от пестициди Публикувано на: 21 Дек 2009, 13:26 |
|
|
Blue написа: Аз нещо не разбрах Тези резултати от къде са получени? От държавна институция ли са и коя е тя, която ги е проверила? Данните са част от пакет от дейности, които избрахме да наречем – СЛЕДИМ ХРАНИТЕ СИ, вижте тук
|
|
 |
|
 |
|
R-2-K
|
Заглавие: Re: Данни за анализи на салати за остатъци от пестициди Публикувано на: 21 Дек 2009, 13:29 |
|
|
Bibi написа: Тези салати не може ли да напишете от къде са купувани? Може, и ще се напишат. По логиката на дейностите ни, обаче, това ще се случи на един по-късен етап. Следете сайта за новини.
|
|
 |
|
 |
|
R-2-K
|
Заглавие: Re: Данни за анализи на салати за остатъци от пестициди Публикувано на: 21 Дек 2009, 13:30 |
|
|
Friend написа: Вчера четох в нет-а за тези резултати. Но нещо не разбирам. Във вашия сайт пише, че сте изпробвали само салати, а навсякъде другаде, където го срещнах - салати и мандарини. Видях събщението за пресата в сайта, но там пък не се казва нищо за това КАКВИ точно са храните, а само че са шест броя. И понеже тук http://right-2-know.org/index.php?optio ... Itemid=101са дадени само салати и то точно шест, предполагам че това е истината. Т.е. шест салати. Поправете ме ако греша. Малката ми дъщеря много обича мандарини - купуваме й ги непрекъснато. Не грешите. Публикувани са данни от 6 проби салати. Засега.
|
|
 |
|
 |
|