| Автор |
Съобщение |
|
barby
|
Заглавие: Опасните места в къщи Публикувано на: 30 Дек 2009, 17:33 |
|
|
|
Хайде да изброим опасните места за децата ни у дома. Кой каквото се сети да видим доколко ще ги докараме. И да предложим как да ги предпазим. Да си поискаме съвет.
1 Контактите в които децата могат да бръкнат с остър предмет или с пръст- капачки за контакти има ги най-различни. 2 Горещата вода на душа или в банята - аз например заключвам банята защото на душа батерията е ниска. 3 Ваната - децата ми особено преди много обичаха да се промъкнат и да си напълнят ваната - затова я заключваме.
!!!!!!!!!Прозорците - преди не ги достигаха но сега се качват на стол - тук нищо не мога да измисля и много се притеснявам. Помощ!!!
Последна промяна barby на 30 Дек 2009, 17:45, променена общо 1 път
|
|
 |
|
 |
|
barby
|
Заглавие: Re: Опасните места в къщи Публикувано на: 30 Дек 2009, 17:36 |
|
|
Видях много хубави клипове в този сайт във видеото на Канал R-2-K. ето тука http://right-2-know.org/index.php?optio ... &Itemid=81Те могат да са нещо като вдъховение. Видях че събират преводачи за клиповете и ще говоря с моя приятелка аз самата за съжаление не мога. Но как ще стане като се преведе? Надписи ли ще се сложат? и как да се напише превода
|
|
 |
|
 |
|
schriss
|
Заглавие: Re: Опасните места в къщи Публикувано на: 04 Яну 2010, 00:00 |
|
|
barby написа: !!!!!!!!!Прозорците - преди не ги достигаха но сега се качват на стол - тук нищо не мога да измисля и много се притеснявам. Помощ!!!
Можете да сожите райбери високо горе на прозореца и да затваряте механично, ако не ви притеснява, че ще повредите дограмата, но смятам, че никой не би се поколебал за това.
|
|
 |
|
 |
|
schriss
|
Заглавие: Re: Опасните места в къщи Публикувано на: 04 Яну 2010, 00:03 |
|
|
А за опасностите в къщи ще добавя за малките: -въртящите се столове на колелца -шнуровете на завесите, с които едно дете лесно може просто да се обеси -найлоновите пликове и опаковки, подмятащи се из къщи -дръжката на тигана, завъртян навън от готварската печка. - А за по-големите - опасност номер 1 - Компютърът 
|
|
 |
|
 |
|
Bibi
|
Заглавие: Re: Опасните места в къщи Публикувано на: 04 Яну 2010, 16:03 |
|
|
barby написа: !!!!!!!!!Прозорците - преди не ги достигаха но сега се качват на стол - тук нищо не мога да измисля и много се притеснявам. Помощ!!!
За прозорците при затворено положение за да не могат да бъдат отворени от малко дете можеш да сложиш заключващи се с ключ механизми - има най-разрични варианти виж при производителти на дограма и ге могат да ви подменят дръжките.За лятото при проветряване отварящите се само отгоре прозорци на надлъжна ос е решението ти. И двата ми съвета обаче предполагат промяна на част от дограмата. Към рисковете добавям да отглеждаш деца в България. Отвсякъде ги дебне опасност черен хумор след Коледа..
|
|
 |
|
 |
|
WolfEyes
|
Заглавие: Re: Опасните места в къщи Публикувано на: 05 Яну 2010, 19:11 |
|
|
Аз пък нямам малки деца но въпреки всичко имам един въпрос. Точно над главата ми има един контакт, а аз спя доста неспокойно(това означава че непрекъснато мятам ръце  ) Страх ме е да не умра не докрай спокойно в съня си  Има ли нещо като капачка за контакт, но която да не е много неудобна и да не се налага като е включен кабел в контакта напред да стърчи капачка.
|
|
 |
|
 |
|
Mila
|
Заглавие: Re: Опасните места в къщи Публикувано на: 20 Яну 2010, 17:27 |
|
|
|
Да, има кaпачки за контакти. Продават се във всички магазини за ел. уреди. Използвала съм ги преди няколко години. Поставят се и се махат с помоща на ключе, което се продава заедно с тях.
|
|
 |
|
 |
|
WolfEyes
|
Заглавие: Re: Опасните места в къщи Публикувано на: 20 Яну 2010, 19:40 |
|
|
Много благодаря, ще си потърся